NK ŠENTJERNEJ – NOVA SEZONA

Nogometno leto se tako kot vsako leto, obrne hitro. V NK Šentjernej smo pričeli z novo sezono. Vpisujemo dečke in deklice.

Klub se posveča delu z mladimi otroci, kjer so zelo pomembni prvi stiki s športom, da se mu podajo dobri temelji za naprej. Zato na otroke gledamo celovito. Pomembno nam je, da otrok rad trenira, se v klubu in med sovrstniki dobro počuti, da napreduje, se razvija in se v šoli pridno uči. Vsak trenutek, ki ga otrok preživi na treningu, je trenutek manj, ki bi lahko preživel za tablico ali računalnikom. Pri nogometu se ne gre samo za zmage. Pri nas se učimo zmagovati in zgubljati. Ker, če se naučimo izgubljati, bomo bolj cenili trud za zmago in tako večkrat zmagovali. Nogometni trening pomeni vzgojno sredstvo, pomoč otrokom na različnih področjih njihovega udejstvovanja, doma in v šoli. Treniranje v klubu ni samo šola nogometa, je tudi šola za življenje. Podobni občutki, kot jih otroci doživljajo na igrišču, pozitivni in negativni, jih čakajo v življenju. Kdor je v nogometu vztrajen, bo verjetno vztrajen tudi potem, ko žoge ne bo več brcal. In tak človek bo lažje premagoval življenjske izzive.

Za celovito športno aktivnost sedaj vpeljujemo tudi atletske treninge, saj so ti treningi osnova tudi za nogomet. Želimo, da se otroci naučijo pravilno teči, da razvijejo motoriko. Poleg treningov nogometa imamo tudi kondicijske treninge, ki izboljšujejo kardiovaskularni sistem, kondicijo in vzdržljivost otroka, kar se pozna na vseh področjih življenja. Vse pa poskušamo zaviti v igro, da treningi niso suhoparni in se približajo otroku, mu dajo notranjo motivacijo. Ker prihajajo tudi otroci iz okoliških krajev in starši dostikrat čakajo, da se zaključi trening, smo se spomnili tudi na njih. V fitnes centru Rooster v Šentjerneju, imajo starši otrok 10 % popust. Namen je, da se otroka pripelje na trening, starši pa za ta čas odidejo v fitnes 🙂

Ob začetku šolskega leta imamo novo najmlajšo selekcijo U8, kjer so otroci stari od 6–7 let. Tudi letos imamo projekt »Igre z žogo za predšolske otroke«, kjer se lahko vpišejo otroci, ki obiskujejo vrtec. Poudarek je na gibanju in razvijanju motorike. Izvajajo se različne igre z žogo tako, da je otrokom v veselje hoditi in se družiti s sovrstniki.

Ob tej priložnosti bi se še javno zahvalili. V svetu, kjer je denar vladar, še obstajajo dobri nameni. Nogometna liga Šentjernej–Škocjan–Krško, kjer igrajo starejši nogometaši, ki jim je nogomet v srcu, vedo kaj pomeni vzgajati mlade nogometaše. Tudi sami so bili nekoč otroci in so trenirali nogomet. Z veseljem sporočamo, da so nam donirali 400 evrov. So neprofitna organizacija in zbirajo finančna sredstva na različne načine, pa vendar so zbrali in nam donirali zajeten znesek za vzgojo mladih nogometašev

Za dodatne informacije ali vpis nas lahko kontaktirate na 07 600 3010 ali info@nk-sentjernej.com

NK Šentjernej